Една от първите сгради на летище София, изградена през 40-те години на миналия век, разположена в северната част на комплекса, се предвижда да поеме административните функции на  международни и вътрешни авиационни превози чрез чартърни полети. Ще бъдат изпълнявани превози на товари, поща, както и обслужване на хуманитарни и мироопазващи мисии.

Южната фасада, ориентирана към самолетните писти е широко остъклена и осигурява максимален визуален контакт на работещите в сградата и на клиентите към излитащите и пристигащите самолети. Полукръглият остъклен с окачена фасада обем навлиза във вътрешността на сградата, като през остъкления покрив се отваря широка гледка към небето. Под стъкления покрив е разположена панорамно остъклена кафе-сладкарница.

На приземно ниво са разположени зали за пристигащи и заминаващи с гише за регистрация, митнически контрол, информация, кафене, санитарни възли и част от офисите на персонала. На второ ниво са разположени офиси на фирми, ангажирани с авиационните услуги, предлагани на терминала за обща авиация.

Privacy Preference Center